Parker Neem olaj


Parker Neem vízben oldódó olaj


A Parker Neem természetes emulzifikátort tartalmaz, így vízben könnyen oldható. Oldata a növényekre permetezve természetes gátat jelent a rovar és gombakártevők támadása ellen. Használható kül és beltéren egyaránt mindenfajta növényi kultúrára, alkalmazva javítja a növények vízháztartását. Használata biztonságos, hatóanyaga az azadirachtin (min. 0.2%).

A neem olaj hatékony és környezetbarát felhasználási lehetőségei a 21. század egyik legizgalmasabb kérdését jelentik. Hatalmas lehetőségeket jelent a környezetvédelemben és a gyógyításban. 

A Parker Neem® WS tradicionális indiai eljárással készül, amely során sem hőt, sem vegyszereket nem használnak, így az olaj minden fontos alkotórészét megőrzik. Az olaj nem mérgező az emberek, madarak, állatok számára. Mint megelőző eljárást, a Parker Neem® WS permetezését főleg akkor alkalmazzák, amikor a probléma első tünetei jelentkeznek. A permetezéssel bevonat keletkezik a levelek felületén, mely megelőzi a spórák csírázását. A Parker Neem® WS hatékony a rothadás, penészek, rozsdák, varasodás, levélfoltosság, tűzelhalás ellen. Hatása a elsősorban a fertőzések megelőzése, nem pedig a kórokozók elpusztítása. Ez teszi általánosan használhatóvá mind a növényekre, mind a talajra.  

 
Használata, mint széles spektrumú gombaölőszer:

Bel- és kültéren is használható virágzó és levél dísznövényeken, fákon, bokrokon, gyógynövényeken, zöldségeken, gyümölcsökön, házikertekben és közparkokban a gombafertőzések megelőzésére, beleértve a levélfoltosságot, penészeket, rozsdákat és hegesedést.

A Parker Neem® WS hatékonyan használható a különféle gombás fertőzések megelőzésében és az ellenük való védekezésben, mint a penészek, levélfoltosság, peronoszpóra, rozsda, botritisz, és sok egyéb más kártevő.   

Megelőző védekezésként a Parker Neem® WS- t alkalmazhatjuk 7 naponta a fertőzés veszélye alatt. A fertőzés megjelenésekor alkalmazzuk a Parker Neem® WS- t 7 napos időközönként, míg a fertőzés veszélye fennáll. Ezt követően folytassuk a kezelést 10-14 napos időközönként, hogy megelőzzük a fertőzés ismételt megjelenését. Igen sok fertőzés ( pl levélrozsdák ) megelőzhető a kora tavaszi permetezéssel. Egyéb fertőzések ellen (pl lisztharmat ) permetezzünk nyár közepén, illetve, amikor a tünetek jelentkeznek.
 

Alkalmazása rovar- és atkaölőszerként:

Hatékony az atkák és rovarok ellen, mint például a különféle levéltetvek, vincellérbogár, tripszek, bogarak, hernyók, takácsatkák és sok egyéb kártevő ellen.


KEVERÉSI ÚTMUTATÓ:

A Parker Neem® WS hajlamos a besűrűsödésre alacsonyabb hőmérsékleten. Ilyenkor egyszerűen helyezzük meleg vízbe a flakont, míg a termék ismét folyékony lesz. Alaposan rázzuk fel, majd hígítsuk vízzel 35 ml termék 10 liter vízhez. Alaposan keverjük össze, majd az oldatot permetezzük a teljes növényfelületre (beleértve a levelek fonákját), míg az mindenütt nedves lesz. Az oldatot a bekeveréstől számított 8 órán belül juttassuk ki alkalmas permetező segítségével. A terméket használhatjuk lombtrágyaként, valamint a talaj öntözésére a növények tövének közelében. A legtöbb esetben ötszöri permetezés ajánlott, 7- 10 naponkénti ismétléssel. Az azonnali hatást hosszabb idejű szisztemikus hatás követi. Ez védelemet nyújt a rovarok, tetvek, és gombakártevők ellen. A Parker Neem® WS a rovarok és tetvek különféle fejlődési szakaszaiban egyaránt hatásos. A Parker Neem® WS aktív hatóanyaga gátolja a táplálék felderítését, érzékelését, ezáltal megakadályozza a rovarok, tetvek normális táplálékfelvételét. A Parker Neem® WS erős riasztó hatással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a rovarok és tetvek telepeket hozzanak létre a növényen. Gátolja a rovarok és tetvek fejlődését. A benne található azadirachtin gátolja a normális növekedésüket és fejlődésüket, biológiai hibát okozva életciklusukban.                                                           

A Parker Neem® WS kompatibilis az általánosan használt inszekticid, acaricid, fungicid szerekkel és lombtrágyákkal. Használhatjuk, a hagyományos peszticidek alternatívájaként, vagy azokkal kombinálva. A leghatékonyabb megoldást jelentheti a rovarok és tetvek ellen, különösen, amikor szermaradványoktól mentes eredményre van szükség.  

        

Adagolás:

  • Megelőzésre: 4-5ml/L
  • Kialakult fertőzések esetén: 8-10ml/L
  • A kezelést hetente, tíz naponta ismételjük!
  • Karanja olajjal kombinálva először 1:1 arányban keverjük össze a karanja olajat a neemmel. Majd csak ez után öntsük a permetlébe! Soha ne külön-külön keverjük bele!

Cimkék: parker, neem, olaj, készítmények, pneem-ws, group, india organikus, termékek


Legutóbb megtekintett termékek