Neem Kombipack

Neem Kombipack

A kipróbált és tesztelt neemolaj-termék három tökéletesen összehangolt összetevőt tartalmaz: hidegen sajtolt neemolajat, "Rimulgan" neemolaj emulgeálószert és nátrium-hidrogén-karbonátot (korábban lisztharmat-só). A három alkatrész külön-külön van csomagolva, külön-külön kombinálható vagy külön is használható.

A csomag részletes használati utasítást és egy kis mérőpoharat tartalmaz.

Adagolás 1 liter vízhez (4 rész neemolaj: 1 rész emulgeálószer):

  • Lágy levelű növények (uborka és zöldség) esetében:

5 ml (g) neem olaj-emulgeálószer keverék + 2,5 ml (g) nátrium-hidrogén-karbonát

  • Kemény levelű növények (rózsák, gyümölcsfák és cserjék, sok szobanövény):

10 ml (g) neemolaj-emulgeálószer keverék + 10 ml (g) nátrium-hidrogén-karbonát

A Neem olaj a neem fa által termelt azadirachtin hatóanyag (mely az egyetlen felszívódó természetes kitinszintézis gátló) tartalma réven fejti ki a rovarölő hatást, így a rovar riasztás mellett effektív rovarölő hatással is rendelkezik.

Az azadirachtin hatóanyag nagy mértékben szelektív a hatásmechanizmusánák (kitinszintézisgátló) és hatáshelyének (a növény levéllemezébe felszívódik), így a hasznos élő szervezetek (parazita és predátor szervezetek) nagyrészét megkíméli (megkíméli a ragadozó atkákat, a fürkészdarazsakat és katicabogarakat is, így pl. az esetleges életben maradt levéltetvek is elpusztulnak természetes ellenségiek révén). 

A neem-fa terméséből hidegsajtolással előállított kiemelkedő minőségű növényi olaj. Évezredek óta használják természetes rovarölő szerként. Teljesen feloldódik vízben. Az olaj 23 Celsius fok alatt megszilárdul. Állítsa a flakont egy pohár meleg vízbe, pár perc után használható! Ne lépjük túl az előírt adagolási útmutatót. 100% természetes alapanyagokból készül, nem tartalmaz mesterséges összetevőket!

Bel- és kültéren is használható virágzó és levél dísznövényeken, fákon, bokrokon, gyógynövényeken, zöldségeken, gyümölcsökön, házikertekben és közparkokban a gombafertőzések megelőzésére, beleértve a levélfoltosságot, penészeket, rozsdákat és hegesedést. Hatékony az atkák és rovarok ellen, mint például a különféle levéltetvek, vincellérbogár, tripszek, bogarak, hernyók, takácsatkák és sok egyéb kártevő ellen. Permetezzünk a kártevők megjelenésének első tüneteinél. A neem olaj  a leghatékonyabb, ha 7- 14 naponta alkalmazzuk. Erős fertőzés esetén 7 naponta permetezzünk.

A neem olaj hajlamos a besűrűsödésre alacsonyabb hőmérsékleten. Ilyenkor egyszerűen helyezzük meleg vízbe a flakont, míg a termék ismét folyékony lesz. Alaposan rázzuk fel, majd hígítsuk vízzel (40-50 ml termék 10 liter vízhez). Alaposan keverjük össze, majd az oldatot permetezzük a teljes növényfelületre (beleértve a levelek fonákját), míg az mindenütt nedves lesz. Az oldatot a bekeveréstől számított 8 órán belül juttassuk ki alkalmas permetező segítségével. A terméket használhatjuk lombtrágyaként, valamint a talaj öntözésére a növények tövének közelében. A legtöbb esetben ötszöri permetezés ajánlott, 7- 10 naponkénti ismétléssel. Az azonnali hatást hosszabb idejű szisztemikus hatás követi. Ez védelemet nyújt a rovarok, tetvek, és gombakártevők ellen. A neem olaj a rovarok és tetvek különféle fejlődési szakaszaiban egyaránt hatásos. A neem olaj aktív hatóanyaga gátolja a táplálék felderítését, érzékelését, ezáltal megakadályozza a rovarok, tetvek normális táplálékfelvételét. A neem olaj erős riasztó hatással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a rovarok és tetvek telepeket hozzanak létre a növényen. A neem olaj gátolja a rovarok és tetvek fejlődését. A benne található azadirachtin gátolja a normális növekedésüket és fejlődésüket, biológiai hibát okozva életciklusukban.

A neem olaj kompatibilis az általánosan használt inszekticid, fungicid szerekkel és lombtrágyákkal. Használhatjuk, a hagyományos peszticidek alternatívájaként, vagy azokkal kombinálva. A leghatékonyabb megoldást jelentheti a rovarok és tetvek ellen, különösen, amikor szermaradványoktól mentes eredményre van szükség.
       

Címkék: neem, kombipack, készítmények, neem-kombipack, niem, handel, deutschland