• Natúr savanyú tőzeg

Natúr savanyú tőzeg

  • Gyártó: Novobalt
  • Raktárkészlet: Készleten
  • 300 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

Natúr savanyú tőzeg

Novobalt  rostos moha tőzeg   pH 3.5-4

 

Használhatjuk talajjavításra a savanyú talajokat kedvelő növények földkeverékéhez. A pH értéke különösen alacsony: 3,5-4.  Tartósan jó talajszerkezetet és vízgazdálkodást biztosít.

Szagtalan, kártevő mentes, lazítja a talajt. Kiválóan felhasználható a savanyú talajokat kedvelő növényekhez, pl. áfonya, alpesi erika, rhododendron, azalea, hortenzia ...

A litván Novobalt tőzeg alkalmas a nehéz, kötött, vagy épp ellenkezőleg, a túlságosan porhanyós, homokos talajok szerkezetének javítására továbbá a talaj savanyítására. Számos növény csak az alacsony pH értékkel rendelkező, savas kémhatású talajon tud megfelelően fejlődni. Ide tartoznak egyes fenyőfélék és egyéb tűlevelű fajok, a rhododendronok (a rhododendronok közeli rokonai az azalea fajok is), az erika félék, a magnóliák, a kaméliák, az áfonya stb.

Felhasználható:

Dísznövények magjainak csíráztatására -70% rostos tőzeg és 30% kertészeti perlit arányban. Fenyőfélék magjainak csíráztatásához 80% rostos tőzeg és 20% homok. Alkalmazható a kertekben, virágtermesztésben és zöldségtermesztésben a termesztőközeg szerkezetének javítására. Cserepes növények ültetésénél keverjünk 10-50% Novobaltot a közeghez.

Cimkék: natúr, savanyú, tőzeg, kertészeti, tőzegek, rekyva, litvánia novobalt


Legutóbb megtekintett termékek