Hydro A+B 2x


Egyedi összetételű alaptáp kőzetgyapotra, agyaggolyóra, perlitre a House & Gardentől

 

A House & Garden Hydro A+B egy egyedi összetételű alaptápanyag kőzetgyapotra, agyaggolyóra, perlitre stb.

Elsősorban a kőzetgyapoton hatékony. A Hydro A+B pontosan erre a termesztési módra optimalizált. A növekedési és a virágzási szakaszban is biztosítja az elégséges tápanyagellátást. Szubsztráton való termesztés legfőbb előnye, hogy a tápanyagok adagolása a növényekhez szabályozható és optimalizálható. House & Garden alaptápanyaga a  Hydro A&B erre a termesztő módszerre van kifejlesztve és minden szennyező ballasztanyagtól mentes, ezáltal a szubsztrátum nedvszívó kapacitása teljesen kihasználható és megtartható lesz. A különböző elemekből álló, legtisztább és magas értékű tápanyagoknak kifinomult összetétele miatt, úgymint EDDHA-vas is, ez az az anyag, amivel egy növényt optimálisan és hatékonyan tud táplálni, ugyanúgy a növekvési szakaszban, mint a virágzási szakaszban.

 

A tápoldat elkészítése:

Kétharmadáig engedje tele az edényt vízzel. Adja hozzá először az A-t, jól keverje el. Adja hozzá a B-t, ismét jól keverje el.
Ez után állítsa be az EC értéket: termesztés kezdetén 1,2 és azután a termestési ciklus alatt a növény igényeihez kell állítani, a virágzás végére az EC 2,0 kell legyen. Majd állítsa be az oldat pH értékét: tápanyag savasítása PH (-)-al (lefelé) vagy a tápanyag lúgosítása PH (+)-al (felfelé) egészen egy 5,7 és 6,7 közötti értékig. Az edényt ezután teljesen engedje fel vízzel. Esetleg stimulátorok hozzáadhatóak gyökérzet fejlesztéséhez, növekedéshez vagy virágzáshoz. A tápoldat így készen áll öntözésre.

 

Figyelmeztetés:

  • Ne adagolja A-t és B-t egyszerre. A komponensek reakcióba lépnek egymással, mely egy nem teljes tápanyagot, üledéket és eldugulást okoz. Használjon hitelesített EC és PH mérőket.
  • Ültetés előtt jól nedvesítse meg a szubsztrátot (+/-90% nedvesség) az optimális felvételszintért. Engedje fel a termesztő edényt vagy csíkot egy könnyű tápanyagot tartalmazó (EC 1,2) tápoldattal és hagyja ezt egy napig állni. Vágja fel a csíkot az alján vagy nyissa ki a termesztő edényt, hogy a felesleges vizet a szubsztrátból vissza tudja folyatni a tápvíz edénybe. A szubsztrát így készen áll az ültetésre. Ezután tartsa a szubsztrátot egy kicsit szárazabban így a csemete gyökereinek muszáj lesz vizet és tápanyagot keresni. Így nem lesz "lusta" a növény.

 

Adagolás:

  • 4ml/ 1L vízhez

 

Kiszerelés:

  • 1L, 5L, 10L, 20L.

Cimkék: hydro, a+b, 2x1l-től, alaptápok, virágzáshoz, house, garden


Legutóbb megtekintett termékek