Kertészkedés szeptemberben

Kertészkedés szeptemberben

A szeptember a nyárból az őszbe való átmenet hónapja. Betakaríthatja a zöldségeket és a gyümölcsöket, megmetszheti a virágokat. A gyomlálás még nem hagyható el, és eljött a sövény nyírásának ideje is. Elvetheti a téli zöldet, és elültetheti a tavaszi virághagymákat.

A pázsitot ajánlatos gyeptrágyával megszórni. A szeptember kiválóan alkalmas az örökzöld cserjék és a gyümölcsfák ültetésére. Ha a nyár folyamán kitette a szobanövényeit a levegőre, a hónap végén, a fagyok beköszönte előtt be kell vinnie őket.

A szeptember kellemes hónap a kertben! Ez a betakarítás ideje, valamint ilyenkor gyönyörködhetünk először az őszi színek megjelenésében.

Ahogy közeleg az ősz, ideje az őszi nagytakarításra gondolni.

Itt az ideje, hogy a kertjében pompázó színeket bevigye otthonába is! 

A növények dekoratív szerepük mellett pozitív hangulatot árasztanak. Azonban a különböző típusú edényekbe ültetett növények a víz- és tápanyagellátás

A kertészkedés iránt érdeklődők általában természetbarátok is. Az ökológiailag egészséges kert fenntartásához szüksége lesz egy komposztálóra.

A szeptember kifejezetten alkalmas arra, hogy különös gonddal foglalkozzon ezekkel a növényekkel, így biztosíthatja, hogy a következő szezonban is finom...

Bár az ősz még csak most kezdődött el, a hideg téli hónapok hamarosan beköszöntenek. Íme, néhány tipp, hogyan készítheti fel kertjét a télre.

A kerti tó minden kertnek csak dísze lehet. Különösen növényvilágával, vízi virágaival és a víz jelenléte által meghatározó jelenség a kisebb és nagyobb kertekben egyaránt. 


Tételek: 1 - 8 / 8 (1 oldal)