Kertészkedés októberben

Kertészkedés októberben

Az október nagyszerű időszak a fák, cserjék és évelők elültetésére. A túlságosan elbokrosodott évelők szétültetésére is ekkor kerülhet sor. A nyári virágágyások maradványait fel kell szedni, és a kényes növényeket fel kell készíteni az első fagyokra. A télen virágzó növények, mint a Díszkáposzta, a hidegtűrő Kerti Árvácska, és a bogyós cserjék elültethetők, a virághagymákat pedig réteges ültetéssel (rétegenként egymás fölé ültetve) próbáljuk meg elültetni.

Ideje kitisztítani és rendbe rakni a kerti tavat, hogy megóvjuk az elsavasodástól, és megakadályozzuk az algák elszaporodását. Az elpusztult növényeket és a lehullott faleveleket össze kell gyűjteni.

A hagymáról növő növényekkel körbezáródik a folyamat, és egész évben örülhet a virágzásnak.

 Az esték hűvösek és egyre hosszabbak, de szerencsére még gyakran van jó idő, így elvégezhet még néhány őszi munkát a kertben.

Októberben elérkezik a nyugalom időszaka, amely alkalmas időszak a lombhullató fák metszésére.

Először egy elterjedt félreértést szeretnénk eloszlatni. A hagyma az nem gumó! Egy hagyma tulajdonképpen...

A saját sütőtök krémleves készítése jó időtöltés, és semmi esetre sem nehéz. Kövesse a lenti utasításokat, és egy órán belül asztalán lesz egy tál finom sütőtök krémleves.

A kerti tó minden kertnek csak dísze lehet. Különleges növényvilágával, vízi virágaival és a víz jelenléte által meghatározó jelenség a kisebb és nagyobb kertekben egyaránt.


Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)