Kertészkedés májusban

Kertészkedés májusban

A május nagyon mozgalmas hónap a kertben: a magokat el kell vetni, az ágyásokat, a cserjéket és a sövényt meg kell trágyázni, ideje elkezdeni a gyomirtást is. A tavasz már beköszöntött, így élvezheti kertjében vagy teraszán a napsütést, miközben a virágok gyönyörű színeit csodálja.

Még mindig óvni kell a növényeket a fagytól, mivel májusban még előfordulhatnak hűvösebb éjszakák. Rendszeresen ellenőrizze a növényeit, nehogy a csigák vagy a meztelen csigák felfalják a fiatal növények leveleit, hajtásait.

Mely fákat és cserjéket metssze májusban?

A tavasz már elérte csúcspontját, kertjében vagy teraszán üldögélve élvezheti tehát a napos időt, és megcsodálhatja a virágok gyönyörű színeit. 

Ilyenkor legyen különösen figyelemmel szobanövényeire, mert növekedési és virágzási fázisuktól függően eltér a tápanyag- és vízigényük.

Május elején itt az ideje, hogy a növényi magvak vetése előtt hozzálássunk a talaj-előkészítési és műtrágyázási feladatok szükségszerű elvégzésének. 

A kerti tó minden kertnek csak dísze lehet. Különösen növényvilágával, vízi virágaival és a víz jelenléte által meghatározó jelenség a kisebb és nagyobb kertekben egyaránt.

 A dézsás növényekkel szerencsére nagyon egyszerű kertünkből színpompás tavaszi kertet varázsolni.


Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)