°C

Kertészkedés februárban

Kertészkedés februárban

Bár februárban még hideg és nedves az idő, egy kis napfény már áttörheti a felhőket, és néhány virág már elkezd előtörni a földből. Továbbra is ellenőrizze a növények téli védelmét, javítsa meg a sérült részeket, és ha szükséges, burkolja be alaposabban a növényeket talajtakaró kerti szövettel, vagy buborékfóliával.

A korán virágzó növényekről óvatosan távolítsa el a védőréteget, valamint készítse elő a zöldségágyásokat is. Ez a megfelelő idő az ültetési terv elkészítésére, valamint a nyári virághagymák és vetőmagok megrendelésére.

Mely fákat és cserjéket metssze februárban?

A legfontosabb kerti munkálatok februárban

A szerves anyagok nemcsak a tápanyagokat biztosítják, hanem a kerti talaj összetételét is javítják: jó hatással vannak a talaj szerkezetére és élővilágára. Többé-kevésbé létfontosságúak a kert számára.

Ugyan a február még a téli hónapok közé sorolható, ilyenkor is akadnak feladatok a növénybarátok számára. Ez az időszak kiválóan alkalmas például a cserepes növények átültetésére.

A téli időjárás megviselheti a kerti tavat, és a benne élő halakat vagy növényeket, melynek fő oka, hogy a tó teljes felületének befagyása esetén túl kevés fény, illetve oxigén jut a vízbe. 

Bár februárban még kemény fagyokat várhatóak, a legtöbb kertészkedő ilyenkor már az új kerti évet tervezgeti.


Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)