°C

Kertészkedés áprilisban

Kertészkedés áprilisban

Áprilisban az unalmas téli hónapok után a tavasszal virágzó hagymás növények végre új életre keltik a kertet. Az időjárás nagyon változékony, ezért minden alkalmat használjon ki az ültetésre, valahányszor eláll az eső, és előbújik a nap. Fagy még előfordulhat, ezért vigyázzon a fagyérzékeny növényekre.

A nagy virágú tavaszi hagymás növényeknek, mint a Jácint és a Darwin Tulipán, az eldőlés vagy a szártörés megelőzése érdekében karózásra lehet szükségük. A ágyásokat lássa el bőségesen komposzttal, trágyával és/vagy nedves tőzeggel.

Mely fákat és cserjéket metssze áprilisban?

A feltűnő színekben pompázó kora tavaszi virágok újra és újra jókedvre derítenek. Minden bizonnyal az Ön kertjében is vannak már olyan helyek, melyek látványa elhozza Önnek a tavaszt. További praktikus tippet itt talál!

A cserepes növényekkel feldobhatja otthona vagy munkahelye belső tereit. A növények dekoratív szerepük mellett pozitív hangulatot árasztanak.

Sok hobbikertész számára az április a legizgalmasabb hónap, mivel pontosan ez a hónap a tavasz közepe.

Néhány tipp a veteményeskertje karbantartásához

A vetés megkezdése előtt készítse elő a talajt. A gyönyörű pázsit létrehozásához elengedhetetlen a megfelelő előkészítés.


Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)