A melegház augusztusban

A melegház augusztusban

Floor

Ha hosszú időn keresztül meleg és száraz az idő, rendszeresen ‘locsolja’ a melegház padlóját, és ez vonatkozik az emelt padlóra és a falakra is. Szélsőségesen magas hőmérséklet mellett naponta akár kétszer is, reggel és este. Ne feledkezzen meg az emelt ágyások közti padlóról sem! A levegő nedvesen tartása biztosítja a megfelelő páratartalmat, és távol tartja a kártevőket, például a takácsatkát.

A napellenzők

Augusztus vége felé a nappalok érezhetően rövidülnek, de a melegházban termesztett növényeknek minden napfényre szükségük van, amihez csak hozzájuthatnak – távolítsuk el ezért a fehér bevonatot vagy függönyt az ablakokról, illetve húzzuk el a napellenzőket, ha használunk ilyet.

Az ajtók és az ablakok

Nyár végéhez közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Amikor az éjszakai hőmérséklet már jelentősen leesik, zárja be éjszakára a szellőzőket és az ajtókat, hogy benntartsa a nappali meleget, majd reggel újra nyissa ki a nyílászárókat.

Tipp:Győződjön meg arról, hogy nem repült be madár a melegházba! A madarak gyakran akkor sem találják meg a kijáratot, ha az ajtók és ablakok még nyitva vannak. Mivel nincsenek tisztában az átlátszó üveg jelenlétével, könnyen nekirepülhetnek, illetve kárt tehetnek magukban és a veteményben.