Jiffy Pro16 maxi-tőzegpogácsa

  • 2 750 Ft


Jiffy Pro 16db préselt maxi tőzegpogácsa 50mm átmérőjű

Jiffy használata a siker kulcsa a kertészkedésben!

A Jiffy Pro 16 maxi tőzegpogácsa gyártója 60 éves tapasztalattal és állandó kutatással - fejlesztéssel elsőosztályú termékeket készít úgy a professzionális, mint a hobbi kertészek számára. Termékei 100%-ban komposztálhatók, így a biokertészetekben is használhatók. A Jiffy termékekben fejlődött palánták egészségesek, a szabadföldbe kiültetve gyorsabban fejlődésnek indulnak, és magasabb a terméshozamuk. A magas hőmérsékleten préselt tőzegpogácsák kórokozóktól mentesek, tiszták, használatuk könnyű. Segítségükkel a kezdő kertészek is sikeresen előállíthatják a házikertbe szükséges palántáikat. A Jiffy termékek csomagolása minden fontos információt tartalmaz lépésről-lépésre.

A doboz tartalmaz 16db 50mm átmérőjű tőzegpogácsát, melyek térfogata víz hozzáadásával 6-8 szorosára növekszenek. Háló segítségével biztosított az ideális labda forma és a jó vízfelszívó képesség. A gyökérlabdával együtt egyszerűen kiültetjük a talajba. Praktikus és tiszta.

 

 

 

Használati útmutató:

  1. Helyezzük a Jiffy-7 préselt tőzegpogácsákat egy tálcára, ami a vizet felfogja
  2. Adjunk a pogácsákhoz egyenként fokozatosan kb. 170 ml meleg vizet (2.7L az egész csomaghoz) és hagyjuk ázni. Szükség esetén öntsünk utána vizet. Amikor a pogácsák átnedvesedtek (kb. 7.5-8 cm magasak és sötétbarna színűek) öntsük le a felesleges vizet.
  3. A tőzegpogácsák tetején hálót óvatosan húzzuk ki a szélek felé. A felszínen lévő tőzeget lazítsuk fel és egyengessük el. A megduzzadt tőzegpogácsára 2-3 szem vetőmagot vessünk és vékonyan fedjük be tőzeggel. A tálcára tegyük rá a fedőt és helyezzük meleg helyre, ahol nem éri direkt napsütés.
  4. Amikor a vetőmagok elkezdenek csírázni, fokozatosan fordítsuk el a fedőt. Amikor a magok kikeltek vegyük le a fedőt és a tálcát helyezzük napos helyre. Az első igazi levelek megjelenése után a palántákból csak a legerősebbet hagyjuk meg, a többit távolítsuk el.
  5. A tálcába mindig öntsünk egy kis vizet, ha a tőzegpogácsák világos barna színt kapnak.
  6. A palánták megedzéséhez pár napra tegyük a tálcát a szabadba árnyékos helyre, majd fokozatosan tegyük ki a napsütésre. (Éjszakára vigyük be.)
  7. A palántákat mindig úgy ültessük ki a szabadföldbe, hogy teljesen betakarja a tőzegpogácsát. Végül alaposan öntözzük meg.

 

Sikeres termesztést!

Cimkék: jiffy, pro16, maxi-tőzegpogácsa, hajtató, közegek, jiffy-pro16, norvégia hajtatóközegek


Legutóbb megtekintett termékek