Geni pH- Bloom 1L


Hidropónikus és kókuszháncs termesztőközeg pH-értékének optimailizálására 
 

A hidro- és kókuszháncs közegen történő növénynevelés esetén szükséges beállítani az öntözővíz pH-értékét. Ez az érték 6.0 körül van (5.8-6.2), de kisebb eltérések lefelé vagy felfelé megengedettek. Ennek az az oka, hogy ezekben az esetekben az öntözővíz az, ami meghatározza a gyökér környezetét, hiszen a hidropon közegek semlegesek és csak támasztó szerepük van, nem képesek a tápanyagrészecskéket tárolni.

A talaj esetében ez más, hisz az képes a tápanyag raktározására és több napon keresztül azoknak a növényekhez való elosztására, mely során a talaj pH-szintje csökken.

Foszforsav tartalom 59%

A hidro- és kókuszháncs közegű rendszerekben az öntözővíz tulajdonképpen a gyökerek mentén halad, és ezért mindig a növény számára megfelelő koncentrációban kell tartalmaznia a tápanyagokat. Ebből az is következik, hogy a maximális tápanyagfelvétel biztosítása érdekében a pH-szintnek optimálisnak kell lennie már az öntözés pillanatában.

Ha a pH-szint sokkal alacsonyabb a gyökerek sérülhetnek.

Ha a pH-szint sokkal magasabb, a növény már nem képes felvenni minden tápanyagot. Továbbá, a növények szeretik az állandó pH értékeket, mely szükségessé teszi a rendszeres pH-ellenőrzést és -beállítást a hidropon rendszerek tápanyagoldataiban.
 

Adagolás:

  • Óvatosan korrigálja a pH-értéket a tápanyagoldataiban szükség szerint, és jegyezze fel a felhasznált pH-javító mennyiséget a következő öntözésig. A legtöbb esetben 1ml / liter víz elég szokott lenni.
     

Cimkék: geni, ph-, bloom, flower, fertilizer, ph-bloom-min


Legutóbb megtekintett termékek