• Florimo Citrus tápoldat

Florimo Citrus tápoldat

  • 900 Ft


Lehetséges választások


Florimo Citrus tápoldat

A Florimo Citrus tápoldat tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez, intenzív virágzásához és az ízletes gyümölcs éréséhez szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet.

Rendszeres használatát a növény üde zöld lombozattal, illatos, intenzív színű virágokkal és zamatos gyümölcsökkel hálálja meg.

A kiemelten magas vastartalom segít a citrusféléknél gyakran fellépő sárgulás megakadályozásában, a lombozat egész évben üde zöld marad. Az oldat savas kémhatású, így elősegíti a gyengén savanyú talaj-pH fenntartását.  A tápoldat vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható a növényeknél.

Felhasználás:

  • Minden magas vasigényű, gyümölcstermő növényhez. Citromfa, koktélcitrom, mandarin, narancs, datolyaszilva, kávécserje, kivi, maracuja, perui paradicsomfa, kumkvát
  • Az oldat kúraszerű vaspótlásra is használható!

Adagolás:

  • A vegetációs időszakban hetente egyszer öntözzük növényeinket méretüknek megfelelő vízmennyiséggel, nyugalmi időszakban teleltetési helytől függően két- vagy háromhetente.
  • A félliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.
  • Levéltrágyaként: 3-5ml tápoldat 1 liter vízhez.

 

Felhasználási tanácsok:

Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket! Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka! Télen a telelőhely hőmérsékletétől függően ritkítsuk a tápoldatozást! Minél hűvösebb helyen telelnek a növények, annál ritkábban adagoljuk a tápoldatot.

A párásítást minden citrusféle meghálálja: ha a permetbe 1 liter vízhez 3ml Florimo Citrus tápoldatot keverünk, és a leveleket alulról permetezzük, haragos zöld marad a levélzet, erősödik a növény ellenállóképessége. A permetezést 3-4 hetente ismételjük meg.

Vashiányos növényekhez kúraszerűen is használható a tápoldat, öntözővízzel vagy permetként kijuttatva. A vashiány jelei először a fiatal leveleken jelentkeznek, a levelek fakóvá válnak, majd sárgulni kezdenek, az erezet kezdetben zöld marad. Ezzel párhuzamosan a virágos növények virágzási hajlama is csökken. 1 liter öntözővízbe 3 ml tápoldatot, permethez 1 liter vízbe 5 ml tápoldatot keverve kezeljük a vashiányos növényt. A kelatizált vas felvételét segíti a tápoldat enyhén savas kémhatása. A hatás 2-3 nap után már jelentkezik. A kúrát a tünetek teljes megszűnte után két hétig célszerű folytatni.

Összetétele: N: 5,0%, P2O5: 3,0%, K2O: 7,0% + vas, + mikroelemek

Címkék: florimo, citrus, tápoldat, (magyar)