• Csíra ABC kézikönyv

Csíra ABC kézikönyv

  • Gyártó: Magyar
  • Raktárkészlet: Beszerzés alatt
  • 2 850 Ft


Csíra ABC kézikönyv

Minden, amit a csírákról és a csíráztatásról tudni érdemes

 

A szerző gondolatai : Bükkerdő Gergely  A Csírák az egészség őrei!
Úgy tartja a mondás: „Az egészséges is lehet még egészségesebb.”

csirak-1

Így igaz. Egyre többen próbáljuk tudatosan óvni egészségünket, ezért megyünk el rendszeresen különböző szűrővizsgálatokra, korunkhoz mérten sportolunk, vagy sétálunk, kerüljük a stressz helyzeteket, nem folytatunk káros szenvedélyeket, óvjuk és ápoljuk külsőnket.

Ha ennyi mindenre odafigyelünk, akkor most  tegyük fel a kérdést magunknak: miért nem változtatunk az egészségünket szinte legdöntőbben befolyásoló dolgon, táplálkozási szokásainkon?  Ez csak egy „parányi” döntés a fejünkben, aminek viszont összességét tekintve komoly gyümölcse lesz számunkra.

A döntés csak rajtunk múlik. Ennek része lehet a csíráztatás, amelyről a könyvet elolvasva megtudhatjuk, hogy nem drága mulatság, nem bonyolult feladat és nem tekinthető hóbortos emberek szélsőséges táplálkozási szokásának. A csírák által nyújtott zöld többletre mindnyájunknak szüksége van.

 

A könyv egy átfogó mű, amely a manapság egyre népszerűbb és egyre többek figyelmét felkeltő csírákról és a csíráztatás módszereiről szól. Az igényes tartalomhoz igényes megjelenés társul, ami a sok színes fotónak köszönhető. Ez a könyv saját területén egyedülálló, hiszen egy űrt tölt be. Mintegy 40-féle mag csírájának (gabonafélék, olajosmagvak, zöldségek, hüvelyesek, fű- és fűszerfélék) értékes tulajdonságairól, felhasználási módjáról, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól nyerhetünk információkat.

Külön fejezetben olvashatunk a csírák, daganatos- és egyéb betegségek elleni küzdelemben betöltött szerepéről. Ötleteket és segítséget kapunk a csíráztatás módszeréhez. Megtudhatjuk, hogyan kell búzafüvet nevelni és abból milyen módszerekkel készíthetünk búzafűlét. Ezenkívül olvashatunk korunk alternatív táplálkozási irányzatainak előnyeiről és hátrányairól. Izgalmas érdekességeket tudhatunk meg a vitaminok, ásványi anyagok és enzimek világáról.

Rövid gondolatok erejéig, a génmódosítás folyamatáról és gyakorlati alkalmazásának veszélyeiről, valamint a bioélelmiszerek értékes belső tulajdonságairól. A könyv laikusok számára is érthető nyelven íródott. A szerző 20 éves gyakorlati tapasztalataira és e téren végzett nemzetközi szakirodalmi kutatómunkájára épül.

- Mit, miért, hogyan, mikor és miben csíráztassunk?

- Milyen biokémiai változások mennek végbe csírázáskor?

- Hogyan fogyaszthatók a csírák és milyen jótékony élettani hatásaik vannak?


Megtudhatja mindezeket és számos egyéb érdekességeket is a csírákról és a csíráztatással kapcsolatban

Cimkék: csíra, abc, kézikönyv, könyvek, magazinok, bükkerdő, gergely egészség, magyar


Legutóbb megtekintett termékek