• Blumat öntözőrendszer

Blumat öntözőrendszer

  • 1 050 Ft


Blumat öntözőrendszer

Blumat System Automatikus öntözőrendszer

 

Blumat kerámiakúp szobanövényeknek. A közlekedőedények működési elvét alkalmazva öntözi kedvelt növényeinket. Nem fordulhat elő túlöntözés vagy vízhiány mert a növény saját maga dönti el mikor van szükség vízre illetve mikor elegendő a talajban levő vízmennyiség. Használata rendkívül egyszerű nem igényel különösebb figyelmet. Mindösszesen arra kell figyelni hogy ne ürüljön ki a víztartály!

         

A kerámiakúp kupakját csavarjuk le töltsük meg vízzel, a kúpot hagyjuk vízben állni használatba vétel előtt legalább egy órát, hogy  alaposan átjárja a víz a pórusokat.

Csavarjuk vissza a kupakot ! Lehetőleg víz alatt tegyük, hogy elkerüljük a levegő beszökését.

Ha mégis levegős lesz a szenzor használat közben akkor ismételten csavarjuk le a kupakot és zárjuk le víz alatt. A kúpból kilógó cső szintén legyen teljesen légmentes a végét helyezzük a tartályba.

A következő lépésben alaposan öntözzük be növényünket, helyezzük be a Blumat kerámiakúpot a mellékelt ábra szerint.

Cserépméret és szenzorok:

  • 15cm-es cserép 1 darab szenzor
  • 20cm-es cserép  2 darab szenzor
  • 40cm-es cserép  4 darab szenzor.

Kísérjük figyelemmel megfelelően zajlik-e az öntözés. A tartályban mindig legyen elegendő öntözővíz. Ajánlott havonta egyszer alaposan beöntözni növényeinket a megfelelő működés érdekében.

Karbantartás: évente egyszer forró vízzel öblítsük át a csövet, a kerámiakúp belsejét tisztítsuk meg egy kefével, a külső felületét pedig dörzspapírral tisztítsuk meg az esetélegesen rárakódott szennyeződésektől.

Optimális elhelyezés átlagos vízigényű szobanövényeknek. A tartály vízszintje nagyjából a talaj felszínével egy vonalban helyezkedik el illetve kevéssel alatta. Ebben az esetben a kúp 100ml vizet enged át 24 óra alatt.

Alacsonyabb vízigényű növények esetében a tartályt helyezzük alacsonyabbra a talaj felszínénél maximum 15-20 centiméterrel. Ekkor a kúpon átfolyó víz mennyisége kevesebb, körülbelül 50ml 24 óra leforgása alatt.

Nagyobb vízigényű növények számára a tartályt helyezzük magasabbra a talajfelszínnél.

A kúpon átfolyó víz mennyisége körülbelül 150ml lesz 24 óra alatt.

 

Cimkék: blumat, system öntözőrendszer


Legutóbb megtekintett termékek