• Bazsalikom 2g (Ocimum Basilicum)

Bazsalikom 2g (Ocimum Basilicum)

  • 195 Ft


Bazsalikom 2g (Ocimum Basilicum)

Bazsalikom 2g (Ocimum Basilicum)

 

Egyéves, 40-50cm magas fehér vagy halványbordó virágú, meleg- és fénykedvelő növény.

Vetés:
április végén, május elején 40x25cm-ere. Ne takarjuk be, fényre csírázik!

Vetőmagszükséglet: 3g/10m2.

Felhasználás: kétszer vághatjuk, júliusban és szeptemberben, a virágzás kezdetekor. Saláták, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez használjuk, mártások fűszere. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban cirtommal és fokhagymával kombinálva érvényesül. A népi gyógyászatban étvágygerjesztőnek, vizelethajtónak, szélhajtónak, köhögéscsillapítónak használják. Teája idegnyugtató hatású. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.

A fűszer- és gyógynövények sok illóolajat tartalmaznak, ami sajátos aromájukat biztosítja. Egy kis balkon ládában vagy cserépben is termeszthetőek, így egész évben friss, illatos fűszerekkel ízesíthetjük ételeinket. Napos, meleg helyet igényelnek.
Fűszereinket száraz állapotban, egymástól gondosan elkülönítve, jól záródó dobozokban, fénytől védett helyen tároljuk. A durván őrölt fűszer tovább tartja meg aromáját, és csak a főzéskor őröljük meg.
A jól megválasztott és alkalmazott fűszernövények nemcsak ételeink ízvilágát határozzák meg, hanem jelentősen javítják az emésztési folyamatokat, a tápanyagok hasznosulását. Éljünk e hatásokkal!

Cimkék: bazsalikom, (ocimum, basilicum), fűszer, gyógynövények, bazsalikom-2g, rédei, kertimag, zrt


Legutóbb megtekintett termékek