Aqua Flakes A+B 2x


Egyedi összetételű alaptáp hidrokultúrához a House & Gardentől

 

Termesztők a professzionális kertészetekben újrahasznosítják a termelődő szennyvizet. A környezeti terhelés csökkentése érdekében célszerú a tápoldatot zárt rendszerben keringetni. A növényeknek azonban az újrafelhasználáskor is biztosítani kell elegendő tápanyagot, és a víznek is tisztának és frissnek kell lennie. A House&Garden Aqua Flakes A&B bázistápanyag kiválóan megfelel a keringető rendszerekben!

Aqua Flakes A&B egy komplett bázis tápanyag quantigohoz, mapitohoz, kőzetgyapothoz, kókuszhoz és egyéb más szubsztrátokhoz. Kifinomult összetétele miatt a tápoldat minősége kifogástalan marad. Ezenfelül, a kiegyensúlyozott tápoldat gondoskodik a növény optimális táplálásáról. Az Aqua Flakes koncentrálva van, nagyon takarékosan használható.

 

A tápoldat elkészítése:

Kétharmadáig engedje tele az edényt vízzel. Adja először hozzá az A-t, jól keverje el. Ezután adja hozzá a B-t, majd ismét keverje el.
Ezt követően állítsa be az EC-értéket: termesztés kezdetén 1,2 és azután a termestési ciklus alatt a növény igényeihez kell állítani, a virágzás végére az EC érje el a 2,0 értéket. Majd állítsa be az oldat pH szintjét: tápanyag savasítása PH minusszal (lefelé) vagy a tápanyag lúgosítása PH plusszal (felfelé) egészen egy 5,7 és 6,7 közötti értékig. Az edényt ezután teljesen engedje fel vízzel. Esetleg stimulátorok adhatók hozzá a gyökérzet serkentésére, a növekedés vagy a virágzás élénkítéséhez. A tápoldat így készen áll öntözésre.

 

Figyelmeztetés:

  • Ne adagolja A&B-t egyszerre. A komponensek reakcióba lépnek egymással, mely egy nem teljes tápanyagot, üledéket és eldugulást okoz. Használjon hitelesített EC és PH-mérőket. 
  • Ültetés előtt jól nedvesítse meg a szubsztrátot (+/-90% nedvesség) egy optimális felvételszintért. Engedje fel a termesztő edényt vagy csíkot egy könnyű tápanyagot tartalmazó (EC 1,2) vízzel és hagyja ezt egy napig állni. Vágja fel a csíkot az alján vagy nyissa ki a termesztő edényt, hogy a felesleges vizet a szubsztrátból vissza tudja folyatni a tápvíz edénybe. A szubsztrát így készen áll az ültetésre. Ezután tartsa a szubsztrátot egy kicsit szárazabban így a csemete gyökereinek muszáj lesz vizet és tápanyagot keresni. Így nem lesz "lusta" a növény.

 

Adagolás:

  • 4ml/ 1L vízhez.

Kiszerelés:

  • 1L, 5L, 10L, 20L.

 

Cimkék: aqua, flakes, a+b, 2x1l-től, alaptápok, növekedéshez, h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l, house, garden h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l h&g-aqua-flakes-a+b-2×1l


Legutóbb megtekintett termékek